2013. július 14., vasárnap

Visszatekintés egy „átlagos” hétre :-)




Úgy tűnik, az elmúlt hétre vonatkozóan sem érhet bennünket az a vád, hogy csak „lógattuk a lábunkat”! :-)

Hétfőn az Iseumi Szabadtéri Játékok Jézus Krisztus Szupersztár produkciójának volt a díszlet állítás próbája. ami a gyakorlatban azt jelentette, hogy Budapestről érkezett 2,5 t Layher állvány rendszer, melyet Silló Sándor rendező elképzeléseinek megfelelően felállítottak a szentély elé, majd egy professzionális kaszkadőr segítségével „próba-keresztrefeszítést” és „próba-akasztást” gyakorolhattak az érintettek. Az elképzelés szerint a hat méter magas állvány rendszer közepén, a hiány „adja majd ki” a keresztet, tehát az a rész, ami üres. De ezt a tisztelt néző a világításnak köszönhetően majd csak a megfelelő pillanatban fogja konstatálni, akkor látja majd meg, hogy ahol nincs állvány, az egy kereszt alakú rész. Schrott Péter még így civilben is megrendítően hitelesen alakította a keresztre feszített Jézust, komolyan mondom, még nem láttam „élőben” hasonlót, de hátborzongató látvány. Hát még, ha a teljes előadás végén, zenével, fénnyel, szereplőkkel, jelmezekben jutunk ide….


Schwartz Dávid / Júdásnak külön köszönet, hogy ilyen férfiasan győzte le tériszonyát a saját akasztásakor! Nem is olyan egyszerű feladat ám csak úgy „lógni”, elernyedve, előadva az akasztott ember állapotát!


Összességében minden nagyszerűen sikerült, este már indult is vissza a Galambos Trans teherautója Pestre az állványokkal.

Kedden megnyílt Szombathelyen a Király utca „helyén” az Iseumi Szabadtéri Játékok utca. A sajtótájékoztató keretében bemutatott szakaszon összesen hat üzlet mutatta be rendezvényünk partnereként a nevünkre keresztelt termékeit. 


Jézusunk a Zalaco pékségben árulta az ínycsiklandozó illatú péksüteményeket ISZJ zacskóban, mellette 


Fekete Linda, azaz Mária Magdolna a fesztivál „hivatalos” fagyiját, az „Ibolya” ízűt kínálta a járókelőknek a Dolca Vezzo-ban, kicsit odébb Júdástól vehették át a Király utcai húsboltban az ISZJ hamburgerét. 


A túloldalon, az Africaféban pedig elkészítettem életem első koktélját, ami az „Aida” nevet viseli. 


Külön köszönet a türelmes segítségért a személyzetnek – az eredmény legalábbis a sajtó megjelent képviselői között sikert aratott. Koktél készítés közben – a hangulatot tovább fokozandó – a Jézus Krisztus Szupersztárból csendült fel pár perc énekes lányok jóvoltából.


Rendhagyó életünk, így aztán sajtótájékoztatónk sora tehát sikeresen folytatódott! :-)

Csütörtökön 40 gyermeknek, olyanoknak, akik nem tudnának könnyen eljutni ilyen helyekre mutattam be intézményünk működését, valamint néztünk be a Jézus Krisztus Szupersztár és a Bartók Szeminárium próbájába. A későbbiekben még az ISZJ fagyiját is megkóstolták – úgy tűnt, minden programot nagyon élvezték. „Miért nem maradhatunk egész nap?” – hangzott a kérdés a végén…J




Pénteken elkezdődött a 29. Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztivál. A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a Savaria Szimfonikus Zenekar lépett pódiumra, ezúttal Vajda Gergő vezényletével, szólisták Perényi Miklós és Horváth Bence voltak.
Fantasztikus műsor, fantasztikus előadók, Gergő professzionalizmusa, sodró lendülete, szuggesztív tehetsége pedig nem csak a közönséget ragadta magával, de a zenekart is – igazi örömzenélésnek lehettek szem és fültanúi akik ellátogattak a hangversenyre. Azt gondolom, a fesztivál nemzetközi rangjához igazán méltó módon, illetve színvonalon kezdődött az idei is, sok sikert kívánok az előttünk álló koncertek fellépőinek, és a kurzusok hallgatóinak egyaránt. A rendezvényért pedig hálás köszönet a Filharmónia Magyarország–nak, valamennyi érintett munkatársának!




Ma olyan „dolgot” láttam a konyhánkban…..Mmmmm. Lekvár befőzést! Ráadásul, velemi málnából! Nem tudja véletlenül valaki, mennyit kell várni, amíg a „dunsztból” kikerülve ki lehet nyitni az első üveget? J Olyan finom illat terjedt el otthon, hogy habár már több órája eljöttem, még mindig érzem! Feleségem, Edina sok mindent tud fantasztikus finoman főzni, de talán lekvárban a „legverhetetlenebb”! J))


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése