2013. június 1., szombat

Csajkovszkijtól sajtótájékoztatón át a Gangnam Style-ig



Tegnap ismét alig győztem utolérni magam, annyira kapkodás volt az egész nap.

Délelőtt sok kisebb szervezéssel kezdtem, aztán sajtótájékoztatót tartottunk 8 fontos pontban.
Miután az esti hangverseny a szezon utolsó bérletes koncertje volt, ezért – ahogy ilyenkor szokás – visszatekintettünk az elmúlt 9 hónapra. Összességében 12%-al többen vásároltak bérletet, mint az előző szezonban, a Szimfónia bérletes hangversenyek kihasználtsága 98%-os volt, ami rendkívül ritka és jó eredmény! Köszönjük is tisztelt közönségünknek az érdeklődést! J

Bemutatásra került a sajtótájékoztatón a jövő szezon műsora is, hiszen hétfőtől áruljuk a bérleteket. Megtartjuk a Szimfónia, Kamarazene, Opera bérletet, és indítunk egy kifejezetten óvodásoknak és alsó tagozatosoknak szóló gyermek bérletet is. Vendégünk lesz Jurij Szimonov, világhírű orosz karmester, Rost Andrea, Kocsis Zoltán, a Fesztiválzenekar, a Nemzeti Filharmonikusok, valamint a King’s Singers. Vásáry Tamás Wagner műsorral indítja majd a szezont szeptember 20-án.
Bemutattuk a zenekar új, negyedévente megjelenő magazinjának az SSO Magazinnak az első számát, beszámoltunk az Exkluzív kártya program június elsejei indulásáról, az NKA pályázaton nyert 10 m forintról, amit az Iseumi Szabadtéri Játékok megvalósításához nyertünk, valamint megköszöntük Szombathely Önkormányzatának a szintén erre a célra, a csütörtöki közgyűlésen megszavazott 15 m forintot.
Elmondtuk a sajtónak az általunk alapított Bárdos Alice díjat, és felhívtuk figyelmüket az idén legszervezettebb formában startoló Zsinagóga udvari koncertekre.


Természetesen a blogomban fél nappal korábban közzétett hírt, Ramon Vargas világhírű tenorista szombathelyi fellépéséről sem hallgattuk el. Bejátszottam egy felvételt Vargassal a new yorki Metropolitan Operából, amelyben a Bohéméletből énekel egy áriát, és hallható az óriási ováció is a végén. Remélem, ha New Yorkban ekkora sikere van Vargas-nak, akkor a szombathelyi közönségnek is óriási élményt fog nyújtani!



A sajtótájékoztató után egyből rohantam Bécsbe, Csajkovszkij Rokokó Variációk c. csellóversenyének próbájára. A koncert ma volt, készítettem is pár képet a Vorauban lévő apátsági templomról, illetve a hangversenyről.






A próba után vissza Szombathelyre, egyből a Homába mentem, mert Boti fiamnak tartottunk névnapi zsúrt a Happyland játszóházban. Arra érkeztem meg, amikor az összes gyermek kórusban követeli, hogy „még-egy-szer”. Nem tudtam miről is van szó, de kiderült egy pillanat alatt. Nem fogjátok elhinni, a Gangnam style kellett meghallgatniuk, extázisban táncolva kb. negyedszer. Tündéri volt az a sok 5-6 éves kisgyermek, akik mind kívülről ismerték még a szám szövegét is. J

Nem tudtam sokáig maradni, mert a Bartók Teremben következett a szezonzáró hangverseny, ahol a hagyományoknak megfelelően a színpadon köszöntöttem a közönséget.
Úgy tűnt mindenki tetszését elnyerte a kiosztott SSO Magazin, jó érzés volt látni még távozásukkor is, hogy szinte mindenki szorongatott egyet kezében! J


A koncert nagy sikert aratott, Zsoldos Bálint magával ragadóan adta elő Rachmaninov II. zongoraversenyét, a Mika Eichenholz svéd karmester által vezényelt Sibelius szimfónia pedig annyira monumentális mű, hogy a teljes Bartók Termi közönséget hatása alá vonta. Nagy tapsot kaptak az előadók, méltó befejezése volt az a hangverseny az egyik legsűrűbb, de egyben legnagyszerűbb szezonunknak. Köszönjük! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése