2013. május 30., csütörtök

Az embernek nincs ideje elfáradni sem :-)


Valahogy az az érzésem, hogy egy eddig ismeretlen személy „belenyúlt” az idő, illetve történések normális menetébe, és elkezdte összesűríteni az eseményeket…
Ami – miután csupa pozitív dologról van szó – egyfelől nagyon élvezetes, másfelől valóban arra sincs az átlag földi halandónak „érkezése”, hogy eljusson a tudatáig, hogy fáradt! De persze ennek mind nagyon örülök!

Tegnap Kecskeméten tanítottam 11 tehetséges csellistát délelőttől estig, majd még Pesten volt egy tárgyalásom Aida ügyben, éjfél körül értem haza.

Ma az egyik fő attrakció a Történelmi Témaparkban megrendezett Honvédelmi Erőpróba volt, mely rendezvényre rekordszámú, 31 iskolából érkeztek csapatok. A résztvevő ifjúság elszántságát jelzi, hogy igazi honvédelemhez méltón egy kicsit sem akadályozta őket a versenyszámok abszolválásában a zuhogó eső.
Ilyen feladatokat kaptak:
- Sebesültszállítás (20m)
- Kúszófolyosó (5 m)
- Gumiabroncs szőnyeg (5 m)
- Bemálházott Álcaháló cipelés (10 m)
- Gépkarabéllyal futás (200 m)



És bár többen bőrig áztak, és ebédelni sem volt módjuk, türelmesen, sőt lelkesen ülték, illetve tapsolták végig a díjátadás röpke hetven percét kettő óra utánig.
Pars Krisztiánnal és Fodor István úrral adtuk át a díjakat, a 18. helyezettől visszafelé. Óriási érzés volt látni az örömöt a diákok arcán, amint kijöttek átvenni a rengeteg értékes felajánlott ajándékot, kupákat és érmeket.
Az iskolák versenyét ismét kislányom sulija, a Gothard nyerte, gratulálok nekik külön is!! J

Hálás köszönetem Ferge László őrnagy úrnak, Jagadics Péternek és mindenkinek, aki segített a rendezvény megvalósításában!

Délelőtt folyamán 1500 ügyet kellett intézni, mert egyrészt holnap évadzáró bérletes hangversenyünkre kerül sor, valamint egy olyan sajtótájékoztatóra, ahol 7 rendkívül jelentős, fontos témáról fogok majd beszélni.

Akkor talán az egyik legnagyobb hírt így pár órával a hivatalos bejelentés előtt megosztom a blogom tisztelt olvasóival: Az Iseumi Szabadtéri Játékok zárórendezvényének, a „Vásáry 80” című koncertnek a sztárvendége Ramon Vargas lesz! Az 53 éves világhírű sztártenor a san francisco-i és a bécsi operaházakból kérte el magát, hogy felléphessen Szombathelyen. A tenor-irodalom legnépszerűbb, leggyönyörűbb áriáit adja majd elő a Savaria Szimfonikus Zenekar kíséretében. Énekel a Tosca-ból, a Turandotból, előadja a Granada-t és az O sole mio-t is. Szombathelyen tudomásom szerint ekkora sztár – legalábbis a komolyzene vonatkozásában – még nem járt. Borzasztóan várom a hangversenyt. Képzeljétek csak el, hogy fog szólni az Iseum szabad ég alatti színpadán a világ egyik legjobb tenoristájától mondjuk a Nessun Dorma, vagy a Levélária! Hátborzongató, nem? J



Délután Karnevál Kuratóriumi ülésünk is volt, a tavalyi mérleg elfogadása, az idei rendezvény előkészületeinek áttekintése és több apróság volt terítéken. Nagyszerű és konstruktív beszélgetést folytattunk a kuratórium tagjaival, nem csak hasznos volt szerintem (különösen a sok új ötlet), hanem egyben nagyszerű hangulat is uralkodott az ülés folyamán.

Napközben a város közgyűlése döntött arról, hogy mind az Iseumi Szabadtéri Játékot, mind a Karnevált 15-15 millió Forinttal (a Karnevál esetében ez plusz 15-öt jelent) támogatja a rendezvényeinket. Azért ez megnyugtató érzés, számomra azt jelenti, hogy eddigi munkánk elismerésre került, és biztatást kaptunk a továbbiakra.

Este még gyakorolnom is kellett csellót, mert holnap Bécsbe megyek Csajkovszkij Rokokó Variációk c. csellóversenyét próbálni egy osztrák zenekarral. A koncertre majd szombaton kerül sor.
Jó éjt mindenkinek, illetve jó reggelt, szép napot!


2 megjegyzés:

  1. Tényleg ilyen barátai vannak Mérei Úr?

    19:20 Jogosulatlan kifizetések?

    Czeglédy emberek helyezkedéséről beszél, Cseszkó Tamásról. Azt mondja, az ő irányításával létrejött egy cég, amelynek az elektronikus levelezése a birtokukba került. Ezek alapján tavaly decemberben leírta, hogyan oszt fel bizonyos bevételeket, amelyekre csak februárban állítottak ki számlát.890 ezer forintról van szó, amit a város fizetett ki, a számlák alapján ezért sok érdemi tevékenységet nem végeztek. Czeglédy szerint felmerül a bűncselekmény gyanúja, mert valakik kellő információkat akarnak valakikről szolgáltatni.Puskás azt mondja, ha felmerül a bűncselekmény gyanúja, akkor mindenkinek kötelessége feljelentést tenni. Ezért a hatóságoknak kell jelezni az ügyet.Czeglédy szerint azért is súlyos a dolog, mert mind a szimfonikus zenekarnak, az Agorának és a karnevál közalapítványnak tájékoztatást kell adni, hogyan rendeltek meg szolgáltatásokat ettől a cégtől. Azt mondja, van egy sor, amiben hálapénz néven szerepeltetnek kifizetéseket. A levelezésben arra utal az ügyvezető, hogy döntéshozóknak juttatták ezt a hálapénz fedőnevű tételt.Puskás kijelenti, egy számlához van köze a városnak, ha az aljegyző úgy látja, felmerül a gyanú, akkor neki kötelessége lesz a hatóságokhoz fordulni.

    VálaszTörlés
  2. Tisztelt Anonymus!

    Egyrészt örömmel válaszolok bármilyen, nem névtelenül feltett kérdésre a következő e-mail címemen: tamasmerei@hotmail.com.
    Másrészt mind a zenekar, mind a karnevál esetében valamennyi szolgáltatás (beleértve a fellépő művészek tiszteletdíját és minden egyebet) jóval a piaci ár alatt került kifizetésre anyagi kényszer miatt. Az igazságot nem fedő állításokért mindenkinek vállalnia kell a felelősséget, végtelenül sajnálom, hogy két ilyen nagyszerű intézményt hozzájuk méltatlan módon belekevertek egy teljesen más indíttatású ügybe.

    Üdvözlettel,

    Tamás

    VálaszTörlés