2013. április 24., szerda

A szombathelyi TTP, KTK és az LLR

Ugye, mindenki tudja, miről szól a cím?! Neeeeem?

Na, ezért tartottunk ma sajtóbejárást a Karnevál Alapítvány szervezésében a Ferences Kertben és az Aréna u. 8. számú ingatlan épületeiben.

Ugyanis, az alapítvány amellett, hogy megszervezi évente a város legnagyobb rendezvényét, a Történelmi Karnevált, egész évben működik, tevékenykedik, mondhatnám dolgosan él és virul. 
A mai sajtótájékoztató résztvevői
Hogy mit is csinál? Pl. a TTP, azaz a Történelmi Témapark közel egy hektáros területén ókori eszközöket, építményeket mutat be hangsúlyozottan interaktív módon, vagy a KTK - Katonatörténeti Kiállításnak amellett, hogy helyet ad, igyekszik a fejlődésében segíteni, nem is beszélve az LLR – Legio Látványraktárában végzett idegenvezetésről a korabeli harci felszerelések, páncél ruházatok, félelmetesnél félelmetesebb szúró-, vágó-, ellenséget lefegyverző-eszközök kavalkádjában. Röviden, „csak tessék, tessék” lehet jönni, művelődni, és mindenekelőtt gyerekeknek hasznos szórakozást biztosítani!

Ma úgy döntöttem, hogy leveszem a zakót, feltűröm az inget, és lazább leszek :-)

A kötetlen sajtó-találkozót Bálint, a Karnevál mindenese, tudjátok, aki múltkor is főzött, egy reggel hét óra óta a bográcsban rotyogó, vörösboros pincepörkölttel tette felejthetetlenné. A sajtótájékoztató ezen fajtájának szabadalmi kérelmét már be is adtuk az illetékes hivatalnak, ezért hasonló rendezvények lebonyolításának engedélyét a jövőben majd a Karnevál irodában kell kérni… :-)



Ma Robin Hoodot is játszottam, csak félrement a nyíl :-) A képekért egyébként köszönet Czika Lászlónak, aki az egyik legjobb Szombathelyen.

Engedjétek meg, hogy most pár kifejezetten személyes szót ejtsek a testalkatomról, annak elemeiről! 198 cm magas vagyok, (ez megegyezik Michael Jordan, az NBA legnagyobb sztárjának magasságával, a különbség köztünk csak az ő kb. egy méterrel nagyobb súlypontemelkedése) vékony, nagyon, és ami a lényeg, semmilyen páros tagom nem egyforma. Tehát a cipőméretem a bal lábamon 47, a jobbon 46. (Miután a cipőket párban adják, felváltva választok, hol a balnak szorító, hol a jobbon lötyögő cipőt - hogy egyik se sértődjön meg) A lábaim közül szintén a bal hosszabb, a bal vállam a sok csellózástól feljebb helyezkedik el, ha egyenesen állok, mint a jobb, stb. stb. Ja, a szemeim közül az egyik szebb, mint a másik! :-)

Mindezt azért mondtam el, mert azon kívül, hogy értelemszerűen boltban, konfekcióméret számomra nem létezik, ha viszont szabónál járok, a kihívás, hogy egy öltöny jól álljon rajtam, szinte minden esetben a tisztelt iparos élete kihívását jelenti. Nem úgy a Mátyás király utca egyik üzletében, ahol Zsuzsa játszi könnyedséggel vette az akadályokat, és olyan öltönyt készül kreálni számomra, melyben én sem ismerek magamra…szinte, merthogy jól áll. Vagy ez nem lehetséges? Na, ha majd kész, döntsétek el Ti!

A hétvégére készülőknek: Holnap már csütörtök!

1 megjegyzés:

  1. Tamás ... sajnos ezt még gyakorolni kell, ezért szívesen látunk Május 1-én a Jókai parkban (Május 1 söröző környéke) megrendezett "III.Történelmi napon" az íjászok jurtájánál .....

    VálaszTörlés