Majd a blog végén :-)
Először arról, hogy nemrég itt jártak a NYME SEK művészeti
nevelés és sporttudományi kar rekreáció szervezés és egészségfejlesztés szakának
hallgatói. Hú, ez lehet, hogy nem annyira praktikus a „hova jársz” kérdésre
adandó válaszként? :-)
A lényeg, hogy a jövő művészeti szervezői minden évben
ellátogatnak a szimfonikus zenekarhoz, ahol először egy röpke egy órában
meghallgatják tőlem, hogy mi fán is terem a mi csodálatos együttesünk,
intézményünk, majd beülnek az éppen zajló próbára….és végül eljönnek az
előadásainkra is, reményeim szerint! Nagyszerű a társaság, emellett kifejezetten
kihívás az ő ingerküszöbüknek megfelelően bemutatni a tevékenységünket. Ahogy a
fotón is látszik, ez azért néha sikerül!
A Szerelmi bájital főpróbájára mentünk be a beszélgetést
követően. Megérkezett a kórus Győrből, a gyermekszereplők a Paragvári utcai
Általános Iskolából, kellékek, díszletek, jelmezek is szép számmal színesítik a
képet! Néha akkora a nyüzsgés:-) a teremben, hogy furcsa, hogy itt még 400 ember
elfog férni valahogy…
A mű pedig zseniális, Kesselyák Gergő karmester kirobbanó
formában van (mint mindig),a zenekart pedig csak azért nem dicsérem, nehogy
elbízzák magukat holnapig :-). Most ismét biztos vagyok benne, hogy a holnapi
előadáson mindenki remekül fogja magát érezni. Csak halkan mondom, miután már
csak pár jegy van, hogy aki még úgy gondolja, jöjjön, délelőtt akár telefonon
is lehet jegyet foglaltatni.
És akkor a cím magyarázata: Elismerem, nem tudok főzni….
Illetve, ez így, ebben a formában nem is igaz, miután van
valami, amit viszont remekül tudok készíteni. Sokféleképpen. A receptjét már Amerikában
is évekig tökéletesítettem. Kipróbáltam különböző irányzatokat, nemzeti
jellegzetességeket a fűszerezésére vonatkozóan, megcsináltam már gáz és villanytűzhelyen,
kerámialapon, valamint rezsón.
Raktam bele az ananászon kívül már szinte mindent, volt,
hogy elégettem, volt, hogy nem :-)
Bármikor, akár kérés nélkül meg tudom csinálni egybefüggő
készítményként, vagy kis darabokban. A serpenyő nagyságát tekintve a 20 cm-től
akár a 35 cm-ig bármekkorában képes vagyok előállítani. Igény szerint felveszek
rendelést kettőtől hat főig az ízdominancia irányát is a megrendelőhöz
igazítva.
Úgy érzem, készítését tekintve a tökéletesség szintjére
jutottam, ennél tovább nincs.
Nem tudom, kitalálta-e bárki, miről van szó? Ha esetleg nem,
akkor elárulom:
A tojásrántottáról! :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése