2013. május 24., péntek

Gyurcsány Ferenc – A valódi kérdés 2.


Előrebocsátom, ez a fórum nem kíván politikával foglalkozni, most sem az érintett politikusi mivolta a lényeg, a kiinduló pont.


Tegnap országos hírműsorok, portálok vezető hírként hozták, hogy kiderült, ki az őszödi beszéd kiszivárogtatója. Valamint, hogy egy bizonyos Eduardo Rózsa-Flores – amúgy 2009-ben, egy bolíviai szállodában szitává lőtt személy („normális” történet) – lakásán jelenlévő másik bizonyos Szabó Bálint „tálalt ki”, akit korábban fiktív párttag beléptetései okán megerőszakoltak. Férfiak. Na ez volt az a pont, amikor eldöntöttem, hogy akkor „álljunk meg egy szóra”, tisztelt hölgyeim és uraim!
Mert én habár el nem fogadom, de megértem, hogy ilyesmi kell ma ahhoz, hogy valami a figyelem középpontjába kerüljön, „eladható legyen”, de ez a hír az őszödi beszéddel együtt alapvetően túl megy a szó nélkül hagyás határán.

Ugyanis:
1; Meggyőződésem, hogy általánosan a szabadság, a szabadság-érzet akkor „működik”, ha az illető tisztában van a saját és a lehetőségeinek a korlátaival.
2; A korlát arra szolgál, hogy azt ne lépjük át.
3; Bárkinek, aki magát magyar embernek tartja, véleményem szerint korláton kívüli kell legyen az olyan szóösszetétel használata, hogy „k.va ország”.Még gondolatban is.
4; Még véletlenül se tessék most a „művészi” meg nem tudom én milyen szabadságra, véletlen, indulatok által vezérelt túlzásra hivatkozni, mert ez igazán méltánytalan lenne. A hivatkozni próbáló számára, mert ő is ember, elvégre…
5; Amennyiben mégis megtörténik, hogy valaki átlépi a korlátokat, akkor annak következményeit is viselnie kell. Ha a jelen korlát-átlépést közéleti ember teszi, mások előtt, ráadásul ez az ország teljes nyilvánossága előtt ismertté válik, akkor annak az illetőnek abba kell hagyni mindennemű közszereplést. Végleg.(Szándékosan nem mondom, hogy miniszterelnökként, mert ehhez nem kell miniszterelnöknek lenni.)
6; Amit biztosan nem szabad csinálnia - bármilyen tehetségesnek érzi is magát, mert lehet, hogy az is – az a megmagyarázni próbálása a megmagyarázhatatlannak. A kibúvó keresése, a terelés, sőt, ami igazán felháborító, az a komplett társadalom hülyének nézése azzal, hogy ő büszke az inkriminált szavakra. Az őszödi beszédben elfogadhatatlanul súlyos mondatok vannak, melyek külön-külön is túlmennek a korláton. Mindegyik következményének ugyanannak kell lennie. Számomra a fent említett a legsúlyosabb.
7; Amennyiben nem történik meg a visszavonulás, akkor az ember – tehát mi – tartozunk magunknak annyival, hogy a visszavonulni nem hajlandó személyre nem tekintünk úgy, minimum, mint korábban, de leginkább sehogyan sem.

8; Namost, hogy 8 év után, még mindig nem a lényegről szól a fáma az üggyel kapcsolatban, még mindig mérgezzük maginkat mindenféle „új szállal”, és úgy teszünk, mintha ez lenne a lényeg, az érdekes, a „megoldás” (a minek a megoldása????) ez elfogadhatatlan. Hadd kérjem én ki magamnak, minden hétköznapi, „normális”, magyar állampolgár nevében.

4 megjegyzés:

  1. Nem kellene azért elfelejteni azt, hogy az őszödi beszéd kiknek szólt. Egy zárt pártülésen hangzott el az eltunyult, szocialista párti megélhetési politikusoknak. Valóban durva a kurva ország szóösszetétel, de az egész szövegkörnyezetben nézve érthető. Lehetne bocsánatot kérni érte, őszintén szólva nekem nem égette ki a biztosítékot. Az egész beszédet meghallgatván úgy éreztem, hogy végre valaki elmondja a tutit. Azt mondta, hogy csinálni kéne már valamit ezzel a k.. országgal. Végre elkezdeni a reformokat, végre nem a saját kis megélhetésünkre (mármint a képviselőkére) koncentrálni, hanem kicsit nagyobb távlatban, az ország egészére fókuszálni olyan áron is, hogy az egyéni érdekek sérülnek. Gyurcsány Ferenc erre büszke, nem a k...va ország mondatra. Szerintem ez a lényeg az üggyel kapcsolatban.

    VálaszTörlés
  2. Még mindig ez a sztori? Elképesztő, hogy egy olyan közéleti személy, mint Te Tamás, még mindig itt tartasz. Magyarázod azt, amit már rég nem kell, és rég nem aktuális. Vannak aktuális közéleti témák is, ami talán ma már sokkal fontosabbak. KÖZÉLET! Ebben Neked, mint fiatal művész-értelmiségnek nagyon fontos szereped lenne. Nem csak a munkáddal, művészeteddel kapcsolatban, hanem pl. itt a blogodon, amikor témát választasz, elmondod a véleményedet, párbeszédet generálsz. Azonban addig, míg Te is csak a jól lerágott csontot mered szopogatni, addig ez a felelősségvállalás várat magára. Szeretném, ha Te is büszke lehetnél a közéleti blogodon megfogalmazott előremutató, bátor véleményeidre. A világ úgy halad előre, hogy vannak akik a korláton kívülre merészkednek... Az ember már csak ilyen kíváncsi természet. Ha nem így lenne, a zene is csak a dobolásból és sípolásból állna. AKTUÁLIS KÖZÉLETI blogot szeretnék Tőled, előremutató, önálló, kritikus véleménnyel a ma aktuális megmagyarázhatatlan magyarázatával! Ez - lenne - a valódi közéletiség!

    VálaszTörlés
  3. Mindkét előttem szólóval teljes mértékig egyetértek. Ám ha már ez a téma;
    Jómagam nem húzok se jobbra, se balra, de érdekelt a teljes beszéd, ezért meghallgattam. Mint "kívülállónak", az a véleményem, hogy a rendszerváltás óta ez az egyetlen politikus, aki őszinte volt!

    VálaszTörlés
  4. Jézusom, tipikus fideszes gondolkodás... ez egy igazságbeszéd volt.. Tamás, te nem szoktál otthon káromkodni? vagy haverokkal? mi lenne, ha az derülne ki? szégyelld magad!

    VálaszTörlés