2013. május 6., hétfő

Iseumi Szabadtéri Játékok – a hivatalos startpisztoly :-)




Ma este, amikor hazaértem, a garázsunk előtt a következő, gyermekeim által készített felirat fogadott:

A legaranyosabb a hiányzó "n" betű :-)

Ezek annyira megható dolgok! Mint elmondták, hosszú ideig, gondosan készítették csapatmunkában, Evelin rajzolt, Boti színezett… Nincs csodálatosabb az életben, mint a gyerekek – de tényleg! J
Egyébként a mai nap másik jelentős „gyermeki” eseménye, hogy kislányom is elkezdett blogot írni! J Na, nem csak miattam, hanem mert a Monster High című rendkívül érdekfeszítő filmben a „legmenőbb” csaj – akinek a nevét most nem tudom felidézni, pedig ez nyilván elképzelhetetlen szenilisségre vall  J - is blogot ír. Tehát ő és én ellenállhatatlannak bizonyultunk. Evó baba blog címe: mereievelin.blogspot.com. Szerintem mindenképpen hasznos neki ez, mert segíti a kifejezőkészségét, segít fogalmazni, gyorsan, helyesen írni. Remélem sokáig megmarad a jelen pillanatban mérhetetlen nagy lelkesedés!  J

Délelőtt egyébként fuvola próbajáték volt a zenekarban. Ha van „üres”, azaz szabad hely, akkor az a vonatkozó törvények értelmében kizárólag próbajáték útján tölthető be. A jelentkezők aztán próbajátékon adnak számot tudásukról, amikor különböző versenyműveken kívül zenekari „állásokat”, tehát mű-részleteket kell eljátszaniuk. A mai próbajáték kifejezetten magas színvonalú volt, és miután a fuvola mellett pikolózniuk (pici, magas hangú fuvola J ) is kellett a jelentkezőknek, rendkívül színes képet kaphattunk játékukról. Még döntenünk is sikerült, úgyhogy a képen látható hölgy minden valószínűség szerint legkésőbb szeptemberben feltűnik majd a zenekar soraiban.




Délután aztán egy régen várt eseményre kerítettünk sort. Bejelentettük, hogy idén is lesz Iseumi Szabadtéri Játékok! A bizonytalan időjárás miatt a Zsinagóga udvar helyett a Szimfónia kávézóban megtartott közvetlen hangvételű sajtótájékoztatón próbára tettem a média tisztelt képviselőit. Miután a cél minden esetben az „ingerküszöb átlépése” J, ebben a helyzetben ahelyett, hogy egyszerűen elmondtam volna, mik lesznek a művek, melyeket előadunk, elcsellóztam egy rövid, ismert (legalábbis szerintem) részletet belőlük. Képzeljétek, gratulálnom kell, mert azonnal rávágták a „jó megoldást”, kitalálták az Aidát és a Jézus Krisztus Szupersztárt is. Igaz ez utóbbiban kifejezett segítséget jelenthetett Schrott Péter személye, aki már most rendkívül hasonlít az általa megformálandó Jézus-hoz . J Arról nem is beszélve, hogy a The Voice-ban megismert énekes be is kapcsolódott – próba nélkül – az előadott részletbe.

Fotó: Cseh Gábor

Valahogy az az érzésem, hogy az Iseumi Szabadtéri Játékokról még meglehetősen sok szó esik majd ezen a fórumon (is), úgyhogy mára ennyi, bejelentettük, lesz ISZJ 2013, fantasztikus műsorral, és bízom benne – és erre minden esély megvan – fantasztikus előadásokkal! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése